ANKARA / ETİMESGUT - Ahi Evran Ortaokulu

Nis

Akıl Zeka oyunları ilçe müsabakalarında öğrencilerimiz büyük başarılar kazandılar. Öğrencilerimizi ve Ali Kiremitci öğretmenimizi tebrik ederiz.

Kerim Celil Güngör - Mangala Etimesgut Şampiyonu

Ömer Uygar Kurt - Küre Etimesgut 2. si

Mehmet Akif Balkanlıoğlu - Pentago Etimesgut 3. sü

Nis

Okuumuzda 25-31 Mart Kütüphaneler Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle düzenlendi. Okulumuz kitap yazan  öğretmen ve öğrencileri ile yazar söyleşileri düzenlendi.

Mrt

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okul Müdürü,Okul Öncesi Öğretmeni,Masal Anlatıcısı Yeliz Korkmaz tarafında okulumuz anasınıfı öğrencilerine "Ayağına diken batan serçe" ve "Bit Hatun ve Pire Bey masalları anlatıldı.

Mrt

Ankara İl Atletizm müsabakalarında Nisa Nur Taşkın yüksek atlama Ankara 2.si , Yiğit Alp Bahadır 60 m koşu Ankara 3.sü olmuştur.Öğrencilerimizi,öğretmenlerimizi ve ailelerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuzda Milli Marşımız İstiklal marşının kabulünün 103. yılı öğrencilerimizin hazırladığı tiyatro ve canlandırmalarla kutlandı.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ahi Evran Ortaokulunun hazırladığı Yeşilay haftası programı büyük ilgi gördü.Öğrencilerimizin tiyatro ve canlandırmalarının yanında öğrencilere sanata ve spora yönelerek bağımlılıklardan korunacakları vurgulandı.Aynı zamanda yeşil sahnenin sıradışı konuğu Ahmet SULA'nın söyleşisi de tüm konuklar tarafında beğenildi.Program sonunda Etimesgut Kaymakamı Sayın Dr. Naci Aktaş,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Gürsel Avcı ve protokol üyeleri programda emeği geçen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Mrt

Etimesgut Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize Tip1 Diyabet ve Obezite konusunda bilgilendirme semineri verildi.

Mrt

Öğrencilerimizi deprem anında neler yapılacağı hakkında bilinçlendirmek adına bilgiler verildikten sonra deprem tatbikatı yapıldı.

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI (İOKBS)

Haz

Değerli öğretmen arkadaşlarım, saygıdeğer veliler ve cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacak olan sevgili öğrencilerimiz ,

Ankaramızın güzide okullarından biri olan Etimesgut Ahi Evran Ortaokulu ailesi olarak 12 Eylül 2022’de başladığımız eğitim öğretim yılımızı  bugün geride bırakıyoruz. Bu süreç içinde geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize her  alanda değerler kazandırmaya çalıştık.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Okulumuz eğitim öğretim, sanat, spor ve sosyal alanlarda ön plana çıkmayı başarmış ve bunu yaparken de ailesini, vatanını, milletini seven gençler yetiştirmeyi amaçlamıştır. Eğitim bir ülkenin geleceğini belirler; bu ülkenin de geleceğini belirleyecek olan siz gençlersiniz.  Geleceğe emin adımlarla yürümek için şanlı ecdadımızın ruhunu bir meşale gibi gururla taşımanızı temenni ederim.

Ülkemiz önemli gelişmeler içindedir ve teknolojik alanda ilkler yaşamaktadır. Bizler de bu ilklerde yer almak için büyük bir ekip olarak çalışıyoruz.  Biliyoruz ki Ahi Evran Ortaokulu öğrencileri bu gelişmeler karşısında soyutlanmadan durabilmekte ve değişimle birlikte gelişmeye devam etmektedir.

Her biriniz ayrı ayrı çok değerli bireylersiniz, bizim için çok özelsiniz, sizleri çok seviyoruz. Cumhuriyetimiz bir çınar gibi büyürken onu besleyecek ve ayakta durmasını sağlayacak olan kökler sizlersiniz. Kelamın asıl sahibi Sebe Suresi’nde ilmi isteyene vereceğini buyuruyor. Sizler de ilim yolunda irfan ile ilerleyin. Okuyun çünkü ‘’ OKU’’ diye emreden mutlaka Okudun mu? Diye soracaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça savaşlardan ne kadar parlak sonuçlar elde ederse etsin ,zaferlerin kalıcı olması ancak eğitim ile mümkün olur. Bizler bu vatanın eğitim ordusu olarak sizlerin daima yanındayız.

Yeni eğitim öğretim yılında yeniden birlikte olmayı ve Cumhuriyetimizin  100.  Yılını Ahi Evran Ortaokulu ailesi olarak  coşkuyla kutlamayı temenni ediyorum. İyi tatiller diliyorum.

Mehmet GÖKŞİN

Haz